måndag 8 mars 2010

Chili-choklad-tårta med chili-apelsin-choklad glassyr.

Tårta. (ugn 175 grader)

250 gr. Smör
250 gr. 70% choklad
1 Habanero
1 dl. Espresso
2 dl. Socker
4 st. Rumsvarma ägg

Sätt på ugnen.
Smöra och bröa bakform med löstagbar botten.
Smält choklad och smör i en kastrull,
häll i espresso och finhackad habanero,
blanda och ta av från värmen.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda allt,
häll i formen och grädda 40 - 45 minuter.
Tag ut kakan och låt vila minst 1 timma.


Glasyr.

1 thai chili
250 ml. Färskpressad apelsinjuice
150 gr. Socker
200 gr. Mörk choklad
20 gr. Kokosfett
Skal av en apelsin

Smält choklad och kokosfett över vattenbad
tillsamans med finhackad chili.
Blanda i socker och rör till slät smet.
Låt svalna och dra en stund.
Värm upp igen och tillsätt färskpressad apelsinjuice och finrivet apelsinskal.

Bred glasyren över tårtan och låt svalna.

1 kommentar:

  1. Jag länkar min blogsida till din blogsida om det är ok? Du har en del recept som kan vara glädjefull för många.

    SvaraRadera

Skriv gjärna vad du tycker...