10 Thai chili.
5 Habanero
8 Vitlöksklyftor
2 Gullök
2 Morot
2 Persiljerot
1 Dm. Färsk ingefära
2 Sharon
10 Physalis
2 lime (juice och rivet skal)
8 Dl. Havtornsjuice
3 msk. Mörk sirap
1 Dl. Vitvinsvinäger
1 Msk. Svartpeppar
3-5 Msk hel koriander.
1 Tsk. Salt
Citronolja
Vatten
Hacka morot, rotpersilja och ingefära och stek mjukt i olja.
Hacka gullök, vitlök, sharon, blanda ner och fortsätt steka.
Dela chilin på mitten rensa ur fröerna och lägg i gryta med kokande vatten (några deciliter.)
Koka i 30 sekunder.
Häll ner havtornsjuice i grytan och koka på svag värme i fem minuter.
Riv skal från limen och blanda med limejuice, sirap, salt, peppar, koriander och vinäger.
Häll alla ingridienser i mixer och mixa på hög hastighet till en slät sås.
(Om den är lite grumlig kan man tillsätta extra vatten.)
torsdag 18 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tjena Mentha. Det känns ju korkat att inte testa ditt recept över den här chilisåsen. Kommer tillverkas i sommar. Tack för receptet.
SvaraRaderaTack!
SvaraRaderaAlltid kul med uppskattning.
Det kommer mer recept om ett tag.